Projecten

Project Vechtsport En Onderwijs Samen
In de zomervakantie is het ons gelukt om subsidie binnen te halen voor het VEOS-project! VEOS staat voor Vechtsport en Onderwijs Samen. In samenwerking met de clubs Ji Do Kwan R.E. Van der Kloor en Stichting Judosport Oost verzorgen we lessen op diverse scholen in Enschede. Tijdens deze lessen worden leerlingen kennis en vaardigheden aangeleerd om op een goede manier om te gaan met pesten en groepsdruk. Tegelijkertijd maken de basisschoolleerlingen vrijblijvend kennis met de drie sporten in de Twentehallen zelf.
Elk project bestaat uit 7 lessen op school en 7 lessen op de club (buitenschools).

Tijdens dit tweejarige project gaan we op tien basisscholen in Enschede de lesmethode Respons toepassen. Van elke basisschool zullen gemiddeld vier groepen deelnemen. Elke groep krijgt dan gelijktijdig les van drie docenten van drie verschillende verenigingen. Naast de Respons-methode wordt tevens aandacht besteed aan de eigen specifieke vechtsporten.

Methode Respons
In de VEOS-lessen wordt gewerkt met de methode Respons die ontwikkeld is door het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij (NIVM). Het NIVM is hét maatschappelijk instituut op het gebied van vechtsporten. Respons is een op vechtsport gebaseerde bewegingsmethode die helpt bij het aanpakken van maatschappelijke problemen. Leerlingen krijgen aansprekende oefeningen die het mogelijk moeten maken op een weloverwogen en effectieve wijze om te gaan met lastige en bedreigende situaties. Deze worden niet als ‘probleem’, maar als ‘uitdaging’ gepresenteerd. Respons gaat er daarbij vanuit dat je ‘de keuze’ hebt om het probleem aan te pakken.

Flyer VEOS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s