Taekwondo

Binnen onze club bieden we Taekwondo aan. Letterlijk vertaald betekent ‘tae’ voet, ‘kwon’ hand of vuist en ‘do’ de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid. Het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingssport en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Positieve meerwaarde van vechtsport
Naast dat vechtsport ongekend populair is onder de jeugd, biedt vechtsport meer. Vechtsport heeft een hele specifieke meerwaarde ten aanzien van het bijdragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Een meerwaarde die geen enkele andere tak van sport biedt.

De vechtsport bestaat al honderden jaren. In die jaren is veel kennis en ervaring opgebouwd. Niet alleen over de techniek, maar ook over de achterliggende principes van de vechtsport zoals doorzettingsvermogen, respect hebben voor een ander en incasseringsvermogen. Deze principes dragen bij aan persoonlijke vorming en groei.

Ook in onze vechtsportlessen komen deze principes naar voren. Beheersing van technieken, lichaam en geest zijn belangrijke aspecten waaraan tijdens de training veel aandacht wordt besteed. Door heel serieus te trainen ontwikkel je eigenschappen als doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en zelfbeheersing. De meeste taekwondoka’s hebben hier baat bij in het dagelijks leven.

Taekwondotwente4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s